Allmänt / Övrigt

Ford startar ej varm

2013-08-03 20:18 #0 av: Ellenfyrkant

Försöker googla och hamnar på forum med ett flertal fordägare med samma bekymmer - bilen startar inte när motorn är varm.
Min bil är en escort kombi -94.
Någon här som känner till detta problem? Finner verkligen inte felet.

Anmäl
2013-08-04 14:46 #1 av: Zepp

Det är en nästan 20 år gammal bil.. då kan det vara lite vad som helst!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-08-04 18:18 #2 av: Ellenfyrkant

#1 Ja fast i och med att exakt samma fel uppkommer på ett par fordmodeller från 90-talet så borde det gå att finna något gemensamt.

Anmäl
2013-08-04 19:56 #3 av: musculus

Det händer så med mammas gräsklippare att man kan köra ett bra tag och sen när man tar en paus så startar den inte...ganska konstigt det kanske är nått med tändstiftet 

Anmäl
2013-08-04 20:06 #4 av: Zepp

På gräsklipparen är det nog snarare gasbildning på grund av värme i någon slang!

På en gammal Taunus jag hade var det automatchoken, den hängde sig lätt, det gjorde inget när den var kall för det lossnade när motorn började gå och vibrera.

Satte dit en vajer och så chokade man för hand!

Men det ser väl annorlunda ut på en nittiofyra?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-08-05 07:11 #5 av: Ellenfyrkant

#4 Ja det gör ju det

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.