Allmänt / Övrigt

Frakta båt på lastbil

2010-12-21 19:58 #0 av: diesel92

Hej!

är en tjej som går sista året på fordon som ska göra ett arbete om hur man fraktar en båt på en lastibl, problemet är att internet är inte alltid till mycket hjälp så försöker nu få tag i ett företag eller någon annan som någon gång har fraktat en båt på en lastbil. Enda kravet är att båten ska ha lastats på med kran.

Skulle vara ett STORT plus om man kunde följa med någon gång och se det i själva praktiken (OBS! Måste vara i Jönköpingstrakten)

Om inte så undrar jag lite vad det för redskap man använder när man ska flytta båten och hur man ska göra för att båten ska få stöd på flaket.

 

Hör gärna av er :)

Anmäl
2010-12-22 14:39 #1 av: kobbeuffe

Det är inte så märkvärdigt att lasta/frakta båtar. Du måste ju givetvis ha ett plant flak och så ställer man på en vagga till båten att stå i. Till kranen använder man en ram av stål som är ca 2,5*3 meter med en kätting i varje hörn som fästs i kroken, sen har man grova stroppar som fästs också i hörnen på ramen som är så pass långa att dom går under båten med ramen hängandes en bit (0,5-1m) ovanför. Många båtar har markeringar var man ska sätta stropparna för att få jämnvikt. Sen är det bara att lyfta upp och ställa i vaggan på flaket och spämma på lämligt sätt.

Här ser du en bild på hur det kan se ut.

 

Här ser du en bild på en vagga som kan användas till motorbåtar.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.