Fordonsvård och utrustning

Fönster som kärvar + Dörrar!

2010-07-13 02:44 #0 av: urfaren

Har en vw jetta -91 nybesiktad och skattad, går kanon, men nu går det knappt att öppnabakdörrarna plus att ena önstret inte går att veva ner för att det kärvar/sitter fast.

Vi tänkte ta bort dörrpanelerna och se vad vi hittar, men ja gtänkte att jag ändå frågar om någon här har varit med om något liknande och kan ge lite tips?

Anmäl
2010-07-17 23:48 #1 av: guraknugen

Nja, om dörrarna kärvar är det väl bara smörjning som gäller. Något måste ju gå trögt så dit med något som smörjer. Det är nog inte så noga med exakt vad man smörjer med.

Fönsterhissarna kommer man ju bara åt om man tar bort dörrpanelerna, som sagt. Förmodligen är det väl smörjning som gäller även där, kanske med något sorts fett, kan jag tänka mig. Men det är nog inte så kritiskt där heller. Bilen är ju snart 20 år gammal. Har du tänkt skrota den inom några år så är det väl bara att hålla liv i den på billigast möjliga sätt, eller hur?

Anmäl
2010-07-19 05:34 #2 av: NaimaG

5-56 is your friend, testa med det som smörjning effektivt till allt. Flört

Anmäl
2010-07-19 19:16 #3 av: Pretorian

Ja som #2 säger.

5-56 är hur bra som helst dock med några förbehåll.

Använd ej direkt på plast då det torkar ut plasten så den spricker.

Tex direkt på kablar (Väldigt många ggr därför man har sett gamla bilar vars kablar faller i bitar bara man rör dom)

Sedan, hur kärvar dörrarna?

Tar dom i någonstans, kolla vart. Nästan alla dörrar går att justera.

Fönsterhissarna, konrollera (om du har vev) att vajern inte har fransats eller gått av från vevaxeln. Att den ligger som den ska hela vägen.

Om du har elhiss kontrollera kontakterna till knapparna.

Dessa har en tendens att börja glappa så lite stålull gör susen.

Du har även en list som bär fönstret upp och ner innanför dörren.

Den är vanligtvis utformad genom en horisontell list som bär fönstret och sedan 2 stycken vertikala lister som leder den horisontella.

Kontrollera så att dessa lister inte nöter mot varandra.

Anmäl
2010-07-19 20:02 #4 av: urfaren

Veven går inte runt alls så vi tror med att kabeln fransat eller helt enkelt sitter fast, men vi kunde inte få upp kåpan elelr höljet runt så vi kunde inte kolla.

Anmäl
2010-07-19 20:10 #5 av: NaimaG

#4 Låter verkligen som att det är i behov av smörjning. Menar du att du inte fick bort dörrpannelen? För att få bort det måste du skruva bort självaste veven först samt dörrhandtaget (eller nu vad man ska kalla det) och eventuellt lossa på låsknappen i dörren.

Anmäl
2010-07-19 20:51 #6 av: urfaren

ne jpanelen fick vi bort. Där veven sitter fast i vevhuset det höljet fick vi inte loss!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.