Allmänt / Övrigt

Honda?

2009-12-29 07:59 #0 av: annie

Någon som vet något om Honda CR-V 4x4?

Vanliga fel? Positivt? Annat man bör tänka på?

Anmäl
2009-12-29 19:38 #1 av: NaimaG

Honda är ju en japansk bil liksom Toyota och japanska bilmärken brukar dra på sig fel och rost. Vet inte hur det ligger till vid detta laget då CRV är en nyare model men jag har en vän som har en Honda CRV och han har ofta problem med tändningen, vevhusventilationen och styrlederna samt rost i dörrkarmarna. Sen är den fasligt dyr att laga då det oftast måste göra hos en Honda verkstad då en del bilmekaniker inte har det lätt för de nyare modellerna även om det skulle gälla en sådan simpel sak som att byta lampor. Här har du annars en testkörningsrapport skriven av teknikensvärld, där står alla fel den har.

Positivt med en CRV är väll att det är en stor men ändå liten bil och lastar ganska mycket. Mycket utrymme för ingenting. En laståsna helt enkelt. Drar lite långfärd men drar 1 liter milen stadskörning.

Anmäl
2010-01-01 11:56 #2 av: guraknugen

Vad är det för fel du tänker på när det gäller japanska bilar? Kan ju inte vara fel som utgör någon trafikfara i alla fall, eftersom Toyota, Mitsubishi med flera ständigt ligger i topp i bilprovningens statistik.

Rost däremot, kan jag nog hålla med om, även om det knappast är någon större fara, men det beror väl på hur man tänkt sig sitt bilägande. Det är väl bara att titta efter innan man köper och sedan är ju frågan hur länge man tänkt ha bilen. OM man ändå ska byta igen efter tre år, så lär man nog kunna vara lugn. Det är nog inte så sannolikt att en pärla hinner bli en rosthög på bara tre år.

Anmäl
2010-01-01 22:10 #3 av: annie

#1 Tack för svar. Jag läste i testet ang Hondan men det var främst bilar från -07 då den nyare modellen kom. Läste ett test ang årsmodellerna innan -07 och där verkar flertalet bilägare nöjda med sina Hondor. Vissa småfel men i stort sett en bra bil. Svårt med dessa tester ibland och vad man ska anse som stora fel eller överkomliga som dyker upp på de flersta bilar.

#2 Ja, rosten lär vi ju titta på. Tack för tipset!

Nu har vi ju jämfört lite med Volvo V70 och en jämförelse rakt av på dessa bilar kan man kanske inte göra, men ändå. Priset är ju en stor del av det hela... Volvon är ju betydligt större och Hondan har ju 4x4. Billig i långkörning osv.

Ush. Det är SVÅRT och ångestfyllt att välja bil och att sedan köpa den... hu!!

Anmäl
2010-01-02 14:18 #4 av: NaimaG

#3 Volvo V70 årsmodellerna 00 till 03 har problem med krängningshämmarna. Något att tänka på ifall man ska ha en sådan bil.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.