Fordonsvård och utrustning

Ladda batteriet?

2012-06-23 09:12 #0 av: gickan87

Igår när jag skulle starta min wv polo-00 så tändes bara lamporna, ett svagt försök av startmotorn men mer hände inte. Generatorsymbolen lyser på instumentbrädan. Kan det bara vara att ladda batteriet?

Vad är isåfall smartast, batteriladdare eller hjälp av annan bil?

MVH Erika :)

Anmäl
2012-06-23 20:19 #1 av: Jalking

Spelar nog ingen större roll. Har du en batteriladdare så sätt det på laddning över natten. Har du tillgång till en annan bil och startkablar så kabla igång den när du ska iväg.

Ett tips är att försöka kolla varför batteriet var tomt. Glömt lyset eller någon annan strömförbrukare.

Är det ett batteri som det ska kollas vätskenivå i? I så fall, gör det. Fyll med batterivatten vid behov, inte kranvatten. Batterivatten köps på macken. Ladda gärna efter påfyllning.

Om du blir strömlös igen utan att ha glömt något på är det nog dags att be någon verkstad/batteriförsäljare mäta upp batteriet. Antagligen är det dags för ett nytt. Har du tur kan det vara oxiderade/skadade anslutningar som är problemet.

Många duktiga mekaniker har sprängt batterier. En liten gnista när batteriet har avgett knallgas - Pang! ANVÄND SKYDDSGLASÖGON!

Anmäl
2012-06-23 20:41 #2 av: gickan87

Tack för svar! Lät batteriladdaren sitta i 6 timmar och efter det startade bilen. Den har stått stilla i varmgaraget i 3 veckor, och efter det startade den inte.

Inget glömt som varit på, men två säkringar hade gått, varav den ena till bakrutetorkaren. När jag startade bilen efter laddningen så lyser lampan för airbagen, kanske den som den andra säkringen tillhör.

Bilen får stå tills jag köpt nya säkringar.

MVH Erika :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.