Allmänt / Övrigt

BLUFFPRENUMERATION AV TEKNINKENS VÄ'RLD

2012-08-01 11:15 #0 av: Björnidet

Efter att ha provat 3 nummer av teknikens värld fortsätter Bonniers att skicka tidningar fastän jag inte vill ha dem. Jag har klagat på detta och sedan de tvingat på mig 9 nummer av tidningen avslutade de tidningsutskicket.

Trots upprepade mail om att jag inte ville ha tidningen skickade dom alltså fler. Nu menar Bonniers Tidskrifter AB att jag skall betala 581 kronor för något som åkt i soporna då jag sett det som reklamutskick. Enligt min mening så har Bonniers skapat ett ensidigt avtal som jag anser strider mot den lag vi har i Sverige där ensidiga avtal inte gäller i affärsvärlden..

Vet någon om hur man skall göra en sådan här gång, betala vill jag inte då jag inte skriftligt beställt tidningen...

Jag har ringt till förlaget men där mött kalla handen, der tar inte bort något trots att de skickat ut tidningar som slängts i soporna då de kom.

Bonniers påstår att i vart tredje nummer fanns det en faktura och den har jag inte sett eftersom allt kasserades..jag hade ju inte något intresse att fortsätta med tidningen så därför...

Det kan väl inte vara min skyldighet att undersöka om någon skickat något på eget bevåg och därefter begära betalt för något som inte är beställt.

SWkriv något om du vet vad som gäller...

Anmäl
2012-08-01 18:22 #1 av: Björnidet

Måste tillägga att de skickar ut erbjudanden om att prva 3 tidningar för ex 98:50 skr och efter det även om man inte meddelat att man vill ha fler tidningar så fortsätter dom att skicka tidningar och räkningar med var tredje tidning. Något avtal verkar dom inte behöva för de tror att de står över svensk lag och kan lura folk med ett meddelande var tredje månad(på räkningen) att prenumerationen är tills vidare utan att mottagaren godtagit detta.

Bedrövligt och tjuvaktigt är betendet av Bonniers Tidskrifter AB.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.