Allmänt / Övrigt

hur man ska köra bil

2014-06-19 20:46 #0 av: dogiiee

Hejhej någon som vet om det står hur man kör bil i körskoleböckerna?
Hur man ska växla och när man ska växla, när man ska trycka ner och släppa kopplingen osv?

Anmäl
2014-06-19 20:53 #1 av: [VGN]

Ja, det ska stå om jag minns rätt. Det är oftast lättare att lära sig praktiskt vilket man får testa på när man har körlektioner. När du växlar och har handen på växelspaken så kan du testa att ha handflatan åt det hållet du ska växla. Om du ska trycka fram växelspaken är det naturligt att handflatan pekar lite framåt. Min körlärare sa att man kan försöka se handen som en glasskopa och om man är avslappnad och gör rätt kan man tom växla med bara ett finger. Nu förespråkar jag inte att man ska växla med ett finger i trafiken utan det jag menar är att när tekniken sitter kommer man kunna växla galant utan att spänna sig i underarmen.

Anmäl
2014-06-21 17:22 #2 av: Gasoline

Minns inte jag heller, men jag misstänker att det står lite basic om hur man hanterar ett fordon. 

Även om det kan kännas knöligt med att få ihop koppling + gas + växlande + rattande så brukar man lära sig detta väldigt snabbt med lite övning Glad

Anmäl
2014-06-24 21:00 #3 av: Zepp

#0

Mnjaeä.. har du ingen vuxen som kan visa dig.. det handlar mer om praktisk tillämpning att framföra ett fordon.. och sen på det så kan man lära sig att tillämpa detta i trafiken på en körskola.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-07-02 15:40 #4 av: pinocchio96

I boken jag fick från körskolan stod det inget om hur man kör en bil utan mer om t.ex. regler, skyltar, motorkunskap osv... 

Be någon med körkort visa dig hur du ska göra när du växlar! Det är en vanesak och ge inte upp om det blir fel första gångerna :)

Anmäl
2014-07-02 18:25 #5 av: Zepp

Ja, själva tekniken att framföra fordonet lärs ut på körlektionerna.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.