Veteranfordon

Bilkapell för vinterförvaring

2014-10-26 19:33 #0 av: Gasoline

Funderar på att skaffa mig ett bilkapell/silvertält till min jänkare inför vinterförvaringen, men har hört att detta fungerar som en kåpa som håller fukten ute (självklart) men som även samlar och inte släpper ut fukten som finns innanför kåpan. 

Detta medför alltså möglig bil och jag har även hört att detta kan lämna mindre fina märken på taken och alla andra kontaktytor. 

Det ska däremot finnas tält/kapell som andas, dvs håller utomstående fukt på utsidan och släpper ut fukt som bildats på insidan. Någon som vet om något bra sådant som passar en stor bullig bil?

Nu är det osäkert om jag får tag på någon förvaring inomhus för bilen eller inte, men jag vill ändå ha ett tält, oavsett om det blir ute eller inneförvaring kan det alltid vara bra med ett tält. 

Anmäl
2014-10-27 20:49 #1 av: Jalking

Jag har ett

sånt här

och ett liknade (fast blekgult) av annat fabrikat. Bägge fungerar bra, fast som extra säkerhet har jag en torrboll modell större i kupén och en mindre i skuffen.

Anmäl
2014-10-27 20:51 #2 av: Jalking

Va f...! Det blev nytt stycke istället för länk.

Då kommer länken här:
http://www.cctrading.se/bilkapell/aerotech

Anmäl
2014-10-27 21:08 #3 av: Gasoline

Toppen, tack jalking :-) tåls verkligen att tänkas på.

Anmäl
2014-11-04 13:06 #4 av: Mona22

Vi hade kapell på våran bil första året då vi inte hade tillgång till garage och den stod ute.
Det resulterade i avskavd färg på sidorna av bakdelen. Inte allt för roligt alltså. vet man med sig att bilen inte läcker in hade jag kört utan. kapellet rör ju lite på sig varje gång det blåser så vi tror att det var därför. 

Anmäl
2014-11-04 14:20 #5 av: Jalking

Det gäller att fästa ordentligt på flera ställen så att det inte rör sig. Såna där gummistroppar med en krok i var ände fungerar bra.

Anmäl
2014-11-04 19:46 #6 av: Gasoline

#4 just det är jag lite rädd för, hade pappas bil stående under pressäning (stavning?!) en vinter och den fick skavmärken från både stropparna och duken.

Kan ju ha att göra med att det var för att det inte var tillräckligt tight mot bilen.

Men vad jag fattade det dom så är kapellet som Jalking länkade till mjukt på insidan, det borde ju minimera sådant skav om den förvaras utomhus.

Vart dock inget kapell iår, fick tag i vinterförvaring i sista minut och hann bara att svänga förbi biltema för att inhandla torrbollar. Den överlever nog förhoppningsvis :-)

Supertack för hjälp och att ni delat med er av era erfarenheter. Fyll gärna på med mer om någon annan är intresserad eller inför nästa säsong :-)

Anmäl
2014-11-08 19:31 #7 av: Mona22

#5 vi hade ett sådant och det satt som ett korvskinn med mjuk insida .

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.