Terrängfordon

Ockelbo 600-2

2015-03-05 21:41 #0 av: musculus

Hej!

Jo de är så att jag har en Ockelbo 600-2 som jag har haft nu ett x antal år, och det har ju varit lite krångel med den varje vinter, men det har ju lösts. Men nu är det ett kvarstående problem på den som jag inte kan lösa på egen hand!

Den startar lätt, och går bra på tomgången tills man har kört några km, då blir den segare, den svarar dåligt på gasen och den dör ut så fort man släpper på gasen.  Jag har då skruvat upp tändstiften och dem har varit torra (har hänt nån gång att ett av tändstiften har varit blöt). Tändstiften har då gett en riktigt bra blå knista men efter att man har skruvat dit dem igen så vill den ändå inte starta. Jag har kollat bensinflödet (lossade bensinslangen till förgasaren och drog) och flödet var som det skulle. Vet inte vad problemet kan vara, trodde först det var nya tändstift som behövdes, men problemet kvar stod. :(

Lite info:

årsmodell 1979

cc ~ 420

Har bytt tändspole, skidor och en kolv på den pga kylfläktsremmen gick sönder

förslag eller tips är mer än välkommet! Skrattar

Anmäl
2015-03-06 07:12 #1 av: Leo

det forsta jag tanker ar att den varmenyper, kollade du nar du bytade kolv sa att ringarna inte ar for stora 

Leo värd på Motorcykel i fokus 

Anmäl
2015-03-06 18:50 #2 av: musculus

Nej tyvärr gjorde jag inte det för det var min pappa som gjorde det åt mig...

 Pga att jag inte hade nått intresse för motorer då, och kunde inte så mycket

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.