Lagar och regler

Nya regplåtar

2015-03-25 16:57 #0 av: Gasoline

"I takt med att allt fler registreringspliktiga fordon säljs i Sverige börjar kombinationerna för de svenska registreringsnumrena att ta slut. Nu tvingas Transportstyrelsen hitta ett nytt system för de klassiska plåtarna – och man jobbar med två parallella spår inför förändringen.
– Inget är klart än så länge, men man kan sträcka sig till att säga att de personliga skyltarna vi har i dag har sju tecken. Utifrån det resonemanget kan vi också diskutera införandet av ett sjunde tecken även på de ordinarie skyltarna. Ett annat spår är om man kan ändra sammansättningen som finns i dag med tre bokstäver och tre siffror, säger Mikael Andersson, pressansvarig för registreringsfrågor på Transportstyrelsen. Det skulle i så fall betyda att blanda bokstäver och siffror."

http://www.aftonbladet.se/bil/article20521096.ab

Anmäl
2015-03-25 17:18 #1 av: Farwuq

Jag minns de gamla skyltarna med AC, BD, I, M, L, P, R och allt vad de nu var.
Glad

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2015-03-25 17:29 #2 av: Gasoline

#1 tänker du på skyltarna med regionstecken?
Hur fungerade det rent praktiskt när man köpte en bil från en annan region? Fick man ny skylt då?

Det skulle vara lite trevligt att återinföra det, då får våra gamla bilar tillbaka ursprungliga skyltar, eller snudd på iallafall. Men det var ju inte aktuellt.
Ska man dessutom få/få köpa en ny skylt om man köper bilar från en annan region blir det tyvärr väldigt dyrt och knöligt i slutändan.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.