Lagar och regler

ANPR-kameror hittar busbilar åt tullen

2015-06-07 20:48 #0 av: [Carpinus]

"Tullverket satsar nu på ett helt nytt system för att komma åt smugglare och andra kriminella. Det bygger på att bilarnas registreringsskyltar läses av."---

"Under nästa år kommer kamerorna att placeras ut runt om i Sverige.
– Kamerorna placeras på sex platser i Sverige och i den här delen av landet blir det här på Öresundsbron och i Helsingborg. Ett av våra mål är att öka våra beslag och få högre träffprocent och att vi ska undvika att störa den legala trafiken, säger Lars Bäckström."---

SVT Nyheter Skåne


Anmäl
2015-06-07 21:02 #1 av: Humbugg

Synd bara att de som verkligen ägnar sig åt smuggling och är vrålkriminella ofta brukar se till att deras bilar inte drar till sig någon direkt uppmärksamhet.

Det här är snarare för att fånga vanliga bilister som kör oskattat eller obesiktigat!

Anmäl
2015-06-07 21:13 #2 av: [Carpinus]

#1 Kamerorna kommer säkert att användas även mot andra busebilar, men i just den här artikeln var det tullen som uttalade sig. 

Polisen har redan tidigare gått ut med hur de skall använda tekniken, så det är ingen hemlighet.


Anmäl
2015-06-08 21:27 #3 av: Gasoline

Oavsett om systemet kommer att bli effektivt mot problemet som det är inriktat på eller inte så kan iallafall jag anse att en olaglig handling är en olaglig handling, oavsett om det bara är "vanliga bilister" det gäller. 

Hoppas ändå att systemet gör mest nytta till det ändamålet som det är avsett för. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.