Lagar och regler

”Falluckor” – nytt farthinder

2015-10-17 15:15 #0 av: Jimmy.L

De kallas i folkmun för "falluckor" och deras syfte är att sätta stopp för fortkörare. Det är ett Linköpingsföretag som har utvecklat det dynamiska farthindret som känner av om du kör för fort.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ost/falluckor-nytt-farthinder

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-10-19 20:35 #1 av: Gasoline

Kreativt farthinder, minst sagt. Men vad händer om tekniken går sönder eller strular på något sätt?
Kollade inte klippet men läste texten, kanske sägs där. Vet inte riktigt hur stort gruppet blir om farthindet tycker att man åker för snabbt,

Anmäl
2015-10-20 05:09 #2 av: Ride84XL

Rätt smart. Även om jag generellt sett inte är så mycket för hastighetssänkningar så är ju farthinder oftast på ställen där det är motiverat. Det är ju smart då att man kan hålla skyltat hela vägen istället för att bromsa ner till krypfart vid hindren och sen öka igen (om man inte vill slita på stötdämparna)

Tekniken kommer nog inte strula (den är ju väldigt enkel egentligen). Däremot kan det ju bli problem med mekaniken på vintern när det kommer ner massa packad snö och is - samt även grus och salt från halkbekämpning. Det värsta som kan hända då är väl att dom fastnar i nerfällt läge. Skulle tro (av det man såg) att dom i nerfällt läge blir ungefär som vanliga gupp av den lite "aggressivare" typen - t ex dom där gummilisterna som brukar sitta vid en del vägarbeten.

Anmäl
2015-10-24 10:57 #3 av: Gasoline

Mycket möjligt, kollade inte på klippet men det låter ganska troligt :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.