Motorcykel och mopeder

krånglig moped tändning

2015-11-26 22:34 #0 av: musculus

Hej igen! 

har ännu ett problem med min zündapp..Ledsen

har bytt cylle paket tiil en solfjäder (kolv, topplock mm). Jag tog senare och renoverade motorn, bytte lager, packboxar och även en sliten kickaxel. Fick igång han efteråt efter många försök :)

Men inom en vecka var gnistan borta! :(  Beställde en ny tändspole, men ingen skillnad.. köpte ny kondensator, brytare, tändkabel, tändhatt och även 2 nya tändstift. Så nu ska väll allt funka, trodde jag.

Det blev en bra gnista men förtändningen gick åt skogen! 1.3mm förtändning var det tidigaste jag kunde få till! och då var tändplattans ovala hål skruvade i botten!

Höjde brytaravståndet i tron om att få till tidigare förtändning, men ingen skillnad.. Tog till och med ut tändplattan och slipade de ovala hålen länge så man skulle kunna ställa tändningen ännu tidigare, men det högsta jag kan få nu är 1,5 

Förut kunde jag få till 2,2 som högst, men vart tog det måttet vägen?!

Har även märkt att det gnistrar väldigt mycket mellan brytarspetsarna när jag kickar, frågade en kompis och han sa att det kan vara tecken på en dålig kondensator, och det kan knappast vara bra för brytaren. 

Funderar på att investera ett kokusan brytarlöst tändsystem då fördelarna är många och nackdelarna få.  dyr är den men det lutar åt det håll att det är värt dom pengarna. 

Men det känns som bortkastade pengar på de tändningsdelar jag nyss har inköpt..

Anmäl
2015-11-29 16:40 #1 av: Gasoline

Tråkigt att du har problem igen, speciellt efter så mycket jobb som du lagt ner.

Vi brukar ju ha några kunniga inom detta område på denna sajt men antingen har dom inte sett just ditt inlägg eller så kanske dom utav någon anledning inte kunna gett dig något bra råd. Jag kan dessvärre inte heller ge dig något bra råd i detta fall.

Skulle du inte få något svar så kan du prova på www.moped.ifokus.se, förhoppningsvis så finns det några fler där som kan hjälpa dig med detta :-)

Lycka till, hoppas du hittar en lösning inom kort.

Anmäl
2015-11-29 20:17 #2 av: Jimmy.L

Tror att VSK är mer duktig på detta.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-11-30 10:23 #3 av: musculus

Jaha dom har startat ett  moped Ifokus, det visste jag inte,, 

Då ska jag ställa frågan där! Tack för tipset :)

Anmäl
2015-11-30 18:37 #4 av: Gasoline

Frågan är givetvis välkommen här, men det finns nog fler som är kunniga på just mopeder på den sidan :-)

Anmäl
2015-12-01 22:02 #5 av: musculus

jo jag tror nog också att fler mopedkunniga finns på den sidan:-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.