Veteranfordon

80's Jag

2016-03-15 22:59 #0 av: Jaguar_

Yes, jag är en biltokig tjej som är stolt ägare till en numera veteran, Jaguar XJ6 från 1986. Bilen fick jag av min sambo när jag fyllde 26 år.

Dock finns det lite att fixa nu till våren. Ny nycklar ska tillkomma då de gamla är i dåligt skick. Larmdosan då. Så den ska till Borås efter nya däck kommit på plats och en check varför vindrutespolaren inte fungerar. Antar kablar som inte kopplar längre. Har även en vän som vill lacka om hela bilen då han tycker förra ägarens renovering inte är mycket värd. 

När sommaren kommer ska jag gå på krom och inredning.

Ville mest bara visa upp min stolthet! Skrattar

Anmäl
2016-03-16 08:01 #1 av: jagga-ewe

Tjusig! Det är charmiga bilar. Helt okej fälgar, fast jag tycker pepperpot är snyggast på s3.

Vi har en XJ6 series 1 nere i garaget och har haft XJ40 o X300 som bruksbilar. Livet är helt enkelt för kort för att köra en tråkig bil!

O du, gå med i Jaguarklubben, det tjänar du på! Det finns massor nyttig kunskap att hämta där.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2016-03-16 11:05 #2 av: Jaguar_

Hm aldrig sett de fälgarna men ska kolla upp dom! Älskar fälgarna jag har nu, men ska fixa till färgen på dom lite så de blir som nya. Lättsålda med om jag skulle få för mig att byta Skämtar

Åh har du något foto på din bil? Du får gärna lägga upp den här i min tråd Förlägen Känner samma sak! Varför köra tråkiga bilar när man kan köra en sådan här! Haha. Vi har 1 bruksbil just nu och det är en Alfa Romeo 159 Skämtar Very nice indeed!

Jag skulle gått med i år i Jaguarklubben, men har råkat ut för lite tråkigheter och sen är ju inte bilen helt klar. Vill gärna gå med när jag kan köra den ordentligt. Lite nya däck, fixa vindrutespolningen och så är den igenom besiktningen. Att fixa dosan till centrallås/larm är ju något som måste göras eftersom båda dosorna är så slitna. Tror enbart 1 fungerar av dessa 2 jag har. Och den som fungerar har en spricka så det känns som den kommer trilla sönder när som.  Inte så kul att åka någonstans då och kanske inte kan låsa upp bilen Lipar Men jaguarklubben ska jag vara med i när detta är klart! Det blir nog till sommaren.

Anmäl
2016-03-16 11:07 #3 av: Jaguar_

Skjuter in en till bild...

Dessa bilar har ju 2 barnfel och tyvärr har min bil råkat ut för det ena och det är att instrumentpanelen spricker. Men detta ska fixas under detta året hoppas jag på.

Anmäl
2016-03-16 11:10 #4 av: Jaguar_

AHA kollade upp fälgarna och dom har jag ju med Skrattar Original fälgar slänger man inte!

Anmäl
2016-03-16 11:11 #5 av: Jaguar_

Bilen lite mer bakifrån.

Anmäl
2016-03-16 16:19 #6 av: jagga-ewe

Jag tycker du ska gå med i SJK redan nu, du behöver inte ens ha en bil för att va med där! Jag o maken gick med där innan vi köpte gammelbilen. Hade nog inte köpt nån utan stödet från vännerna där, faktiskt. Men en start kan va att läsa in sig på SJKs forum. Nu hänger jag inte där alls mycket, men anar att det är lika mycket drag som förr.

Ska leta upp bilder på våra "katter" men vi har haft serverkrash här hemma o jag kommer inte åt alla bilder just nu. Det kommer! =) Men, det är lyktorna från min X300 jag har som avatar...

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2016-03-16 16:36 #7 av: jagga-ewe

Jag kom på att jag har ju den här bilden på picasa iaf... Eftersom man inte kan länka in bilder får du klicka på länken. =) Det är alla katterna på går'n. Nästan, maken har även en Jaguar 420 som ska renoveras, hon står alltid i garaget.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2016-03-16 18:05 #8 av: Jaguar_

Åh va fina!!! Skrattar Älskar ju den till vänster! De äldre som inte är så kantiga. De nya tycker jag med är fina, men de äldre är något speciellt!

Jag såg din bild på din sida här sen när jag skrivit mitt svar här. Ser att vi även valt namnen efter våra bilar Skämtar

Jag ha för mig det inte kostade så mycket att vara med? Sen antar jag man får kanske lite procent på vissa grejer kanske? Få ta och läsa på det där tror jag allt. Det är ju bra att man är med. Lättare att få reda på svar om sina problem och hitta reservdelar till bilen smidigt.

Anmäl
2016-03-16 22:55 #9 av: jagga-ewe

Merlin. XJ6 series 1. Tidig 1969, modellen lanserades 1968. XK-motor, rak 6a. Samma motor som i E-type. Vår första jagga. Står i garaget, lite småfix som behöver göras innan han kommer ut igen.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2016-03-16 22:58 #10 av: jagga-ewe

Kissen. X300 Sport, 1995. 4.0l. Var min bruksbil fram till ca 35k mil. Då kom det två nya fel för varje jag fixade. Står nu o väntar på att jag ska ta tag i att sälja till nån som har tid, ork o pengar att få fason på honom igen.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2016-03-16 23:01 #11 av: jagga-ewe

Donya. Makens renoveringsprojekt som inte startats upp än. Jaguar 420 från 1967. Det logiska steget mellan S-type och XJ. Har för mig det är XK-motor på 4.2l i henne med, precis som i Merlin.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2016-03-16 23:09 #12 av: jagga-ewe

Hittar ingen bra bild på Förtin nu, makens XJ40. Det är modellen mellan din S3a o min Kissen.

Har för mig medlemsavgiften i SJK är ca 500:-, då får du ju tillgång till hela forumet samt en massa bra modellspecialister du kan be om råd. Ja, o så tidningen Jaguar Times såklart. Rabatt på försäkring hos MHRF och IF. Sen beror det ju på var du bor hur aktivt det är med träffar osv. Fast det finns oftast nåt i större delen av landet.

Delar köper man billigast från UK. Har för mig företaget heter SNG Barretts. De köpte upp allt som fanns kvar när fabriken las ner, så där finns saker som inte finns nån annan stans. Sen finns det ett gäng bra handlare i sverige med, fast SNG brukar bli billigast. Vi har handlat en del från Roar i Virserum och från Joes Garage. Men det var ett tag sen nu, så kolla på SJKs forum vad som anses bäst just nu. Du behöver inte vara medlem i klubben för att komma åt en del av trådarna där, och de brukar vara snälla. Hälsa gärna från Ewe, tror nog några minns mig! =)

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2016-03-17 07:27 #13 av: Jaguar_

Ås så fina bilar. Som sagt älskar ju din och din mans projekt. Ni får skaffa projekttråd ;)

Och tyvärr kan det bli så när bilar blir äldre. Fixa 1 fel och få två nya hela tiden. Så trist. Ni får skaffa en ny sådan som inte ha sådan problem. Har för mig att de inte är allt för dyra iaf. :)

Ska bli medlem i slutet av månaden! Absolut och inga tvivel. Då ska jag försöka hitta lite till min bil. Träpanelen har ju spruckit tyvärr. Måste fixa det inuti annars är den jättefin inne. Hittade ett helt fint kit på någon sida i UK. Alla träpaneler och lite till plus ratt. Ha för mig det gick på över 10 iaf, men det är helt klart värt det. Ha dock ingen aning om hur man får loss panelerna! Galen Så välbyggt! Har dock 2 böcker hemma så jag kan plock ner den i smådelar och sätta ihop den om jag skulle önska så jag hoppas på att finna svar i någon av dom. Ha redan kollat men det står inte allt för mycket.

Anmäl
2016-03-17 07:38 #14 av: Jaguar_

Den läcker lite från motorn med men vet inte om det blivit bättre eller inte. Hällde i medel som ska fräsha upp det lite. Måste troligt göra en motortvätt för att se om det läcker mindre och vart ifrån.

Dock har jag funderingar på att byta motor och växellåda till en nyare jaguar motor och 5vlx. Mestadels för att fixa så att den går bättre och billigare. Håller mig iaf till Jaguar hela tiden när det gäller delar i det projektet. Då blir det att fixa lite till så det ska fungera klockrent med. Gillar den som den är och ha ingen brådis att byta motor, men eftersom den läcker lite så känner man att det kanske är säkrast att byta.

Anmäl
2016-03-17 08:37 #15 av: jagga-ewe

Innan du byter motor ska du veta att alla katter pinkar revir, speciellt i början. De måste testa sina nya skötare. Det hör lixom till. =)

Lär inte bli några projekttrådar om Donya, makens inställning är att han ska ha den renoveringen när han blir pensionär. Han är 42 i år. *skratt* Ingen idé att starta en tråd om nåt som händer om 25 år!

Vad det gäller panelerna tycker jag du ska fråga på SJKs forum. Det finns garanterat nån där som redan gjort det jobbet o vet var du hittar alla dolda skruvar etc. När det kommer till Jaguartips finns inget bättre ställe. Och återigen, du kan bli medlem på forumet redan nu, även om du går med i klubben senare.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2016-03-17 09:45 #16 av: Jaguar_

Hahaha jaså? Jag tror min Jagga testade mig från första start. När vi åkt hem med den så sprutade den ut "vatten" och jag trodde kylaren gått på den! Ren panik och in och läsa på. Men det var tydligen normalt att den skjuter ut överflöd :P

Nästa sak var att den slutade ladda. Den stod en halv sommar här hemma och vi hade ingen aning vad som var felet. Bytte batteri, fixade jodning osv. Till slut laddade vi upp den och fick ner den till laddningscentralen i stan. Precis när man skulle köra över vägen så hoppade alla mätare och sånt i bilen och den typ hostade. Det var rusningstrafik så jag fick ja gasen i botten för att ta mig över vägen och in bakom laddningsstationens byggnad. Där dog den halvvägs fram till deras dörr :P  Den ringde de på kvällen och sa att det inte alls var konstigt att den inte hade kräm i batteriet. Remmen som styr laddning var ju borta ....... Den hade nog hoppat av när jag kört hem bilen. Turen var att de hade precis 1 st av en sådan hemma Skrattar

Efter detta har den varit underbar, men att fönstersolningen inte fungerar har alltid varit. Men jag tror det är kabeln mellan som kronglar så. Dock har jag aldrig behövt att detta ska fungera. Det är en sommarbil. Det är inte så mycket slask på vägarna då Galen Så mycket är jag inte ute med den på sommaren så jag behöver tvätta rutan medan jag kör haha. Den gick igenom första besiktning utan att de anmärkte på detta. Andra gången var det nej detta ska fungera.

Skulle gärna vilja plocka ner länkarmar och allt och bara blästra. Och hammarlacka under eller något på just de delarna. Den är jättefin undertill. Men det finns klart lite på de där länkarmarna och det stör mig till tusen! Det är ett framtida jobb det som kommer ta så mycket tid. Att plocka ner en engelsk bil är ju verkligen att få plocka ner en viss del men inte den andra..men man måste flytta denna och plocka ner den här för att man ska få loss delen man ska ha. Och sen slutar det med att det säkert sitter en hemlig skruv som man inte kan skruva bort utan en specialnyckel Galen haha

Anmäl
2016-03-17 09:49 #17 av: Jaguar_

och hahahahahahha ja din man planerar verkligen att hålla sig sysselsatt :D men det är en bra plan. Synd bara att det kommer ta tid innan renovering blir verklighet. Är väldigt långt kvar innan det händer något. Men tummen upp till detta projekt ändå! Skulle med vilja köpa in en gammal bil jag kunde meka med men vi ha inte plats...än iaf.Glad

Anmäl
2016-03-17 18:45 #18 av: Gasoline

Vilka pärlor ni har, tack för att ni delar med er :-)

Anmäl
2016-03-17 21:02 #19 av: Jaguar_

#18 Tack Skrattar

Anmäl
2016-03-20 00:03 #20 av: Jaguar_

Får väl visa vad jag åker till vardags! En Alfa Romeo 159 Skämtar Årsmodell 2008. Otrolig comfort och en bil som visar vart skåpet ska stå vid snöiga vägar och med motorkraft som mullrar. Vill aldrig göra mig av med detta italienska design åk!

Anmäl
2016-04-12 18:58 #21 av: Gasoline

Inte helt fel den heller :-)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.