Bilköp / Tips och råd

Bra första bil?

2017-12-15 13:15 #0 av: ak1895

Ska köpa min första bil inom kort och skulle gärna ta emot lite tips på vad jag ska tänka på samt vilken typ av bil som vore ett bra val (jag gillar ju lite äldre bilar med lite karaktär, för-/nackdelar med gamla bilar).

Anmäl
2017-12-15 15:47 #1 av: Lona

Vad har du för behov och krav vad gäller bilen?
Mest stadskörning, långresor, ut på knaggliga skogsvägar? Behöver du extra utrymme för något, tex hund, barnvagn, någon hobby som har skrymmande utrustning?
Hur bra budget har du, både när det gäller att köpa och äga bilen? (Tänker på saker som bränsle, service, reparationer, skatt, försäkring men även andrahandsvärdet.)
Och hur gammal är en "gammal bil" för dig? (Antar att du inte syftar på en T-ford... ;-P )

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2017-12-15 16:07 #2 av: parsley

Tänker du dig en entusiastbil av något slag så underlättar det om du kan meka den själv eller åtminstone klara en del grundläggande saker på egen hand. Du bör kunna ha den under tak eller i garage,  så den står någorlunda skyddat. Kolla tillgången på delar, både i Sverige och utomlands,  och se om det finns grupper på Facebook för bilen, forum på internet som fortfarande är aktiva eller någon märkesklubb. Det kan vara synd att köra ner en äldre bil genom att ha den som bruksbil. Ska du bara finköra på sommaren så, varför inte?

Är det en bruksbil du behöver så får man utgå från budget och behov. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.