Allmänt / Övrigt

Nya ägaren ej hämtat bilen hur går man till väga?

2018-02-10 14:03 #0 av: Bertolina

Funderar lite över  om man köper en bil som står på dåvarande ägarens parkeringsplats som bara går att köra bort med en dollyvagn eller biltrailer. Kör man inte bort den på en gång eller iaf dagen efter? Killen väntade med att lämna in ägarbytes pappren för att köparen inte kom och hämtade den på en gång, dock efter ca 2 veckor skickade han in den. Nu har det gått 4 veckor och han har inte hämtat den än, vi behöver parkeringen för nya bilen hur gör vi då nya ägaren kommer med undanflykter hela tiden. Tacksam för svar.

Anmäl
2018-02-10 14:11 #1 av: Tjeja

flytta ut den på någon annan allmän parkering och informera nya ägaren. Böterna för att inte frakta bort den då går till nya ägaren och är ej längre ert problem. 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-02-10 14:27 #2 av: landsbygdsbo

#1 lika med egenmäktigt förfarande...så ajabaja Skämtar

Anmäl
2018-02-10 14:33 #3 av: Bertolina

Har ni nå bra tips på hur man kan gör då?

Anmäl
2018-02-10 19:22 #4 av: landsbygdsbo

Lite full i faan.. Häll ut ngr deciliter spillolja under bilen, ring sedan till kommunen och säg att det står en skrotbil och läcker på din parkering..bilen står inte skriven på dig, du får inte flytta den.. Kommunen får , av miljöskäl..och kostnaderna går till den som står skriven på bilen.

Anmäl
2018-02-11 01:03 #5 av: Tjeja

Men det är ju samma sak som att flytta bilen till en allmän parkering och informera ägaren. Hur kan det vara egenmäktigt förfarande? Isf är det lika mycket det när ägaren inte hämtar sin bil som avtalat.
Att flytta bilen är dessutom mer miljövänligt. Hälla ut bensin är rent farligt!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-02-11 10:08 #6 av: landsbygdsbo

Nej det är inte samma sak. Du får inte flytta en bil från din parkering, din mark eller din tomt utan att myndigheterna godkänt det. Inte ens polisen får göra det. Det är därför man så ofta ser bilvrak med blåvita band utefter vägarna. Kommunen har rätt att göra det om, det exempelvis finns risk för miljöproblem. En bil som läcker olja utgör ett sådant problem. Alltså genom att utnyttja regelverket och vara lite full i Faan så får man kommunen att ta det beslut och den åtgärden man inte får ta själv. och jag talade inte om att hälla ut bensin (det är verkningslöst dessutom ,eftersom det dunstar bort) utan om ngr matskedar spillolja under bilen motor , som indikerar att bilen läcker olja.

Anmäl