Allmänt / Övrigt

Rimligt pris?

2019-05-08 14:46 #0 av: Lona

Det är ju inte så mycket fart här inne men jag hoppas på några svar ändå. 👍
Hur sjutton vet man vad som är en rimlig kostnad för service och reparation? Det går inte att försöka kolla på nätet innan rep för oftast vet jag inte riktigt vad som är fel. (Ex "bromsarna gnisslar" - det kan vara allt från att de behöver smörjas lite till att alltihop behöver bytas...)
Min bil börjar bli lite äldre, från 2007, så det blir förmodligen allt mer som behöver lagas.
Senaste verkstan kändes väldigt proffsig och serviceminded men jag har som sagt ingen aning om hur deras priser ligger. På något sätt tänker man att "Berras bil" ute i skogen är billigare än "Fina bildoktorn" som ligger mer centralt men det stämmer kanske inte?

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-05-18 17:55 #1 av: Jaguar_

Det går ju slå upp de flesta bilverkstäder idag för att kolla betyg så man vet om man kommer till en vettig verkstad eller inte. Och sen så har de flesta olika priser så det är bara att välja 3 olika och se vad de tar. OCH som alltid är det alltid billigare att skaffa hem delar själv och låta verkstaden göra jobbet. Så det behöver inte bli så blodigt. Bara viktigt att veta vilken del det är man ska köpa och art nr så det inte blir helt galet.

Anmäl
2019-05-19 16:31 #2 av: Lona

Tack för svar!
Tror att priset var ok den här gången, dessutom hade de fixat lite smågrejer som de upptäckt. Det är klart att det också hamnade på fakturan, men bilen var gladare att köra och det berodde knappast på nytt avgassystem eller justering av parkeringsbromsen. 👍
En sån detalj som att de ställt klockan rätt, gamla verkstaden (som verkade ligga minst i samma prisklass) fixade aldrig sånt. Det är klart att jag kan göra det själv, men det ger pluspoäng från mig.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-05-19 16:49 #3 av: Jaguar_

Härligt! Inte alltid rätt att hitta rätt ställe med rätt priser och som matchar kunskapen de besitter. Ibland är det även bäst att lämna in till själva märket man har. De kan sina bilar bäst än någon som pysslar med alla märken. Cool

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.